Gå tillbaka till webbplatsen

EXTREMA KÖER SOMMAREN 2022

Håller du på och kämpar med ditt körkort och anser dig bara klar? Kör några lektioner till och ta hjälp av din trafikskola som säkerställer dina kunskaper. Känner du dig fortfarande osäker på något - chansa inte - boka om och öva!

Flytta fram ditt prov medan du ännu har förtur i kön. Just nu är det extrema köer sedan pandemin härjade och trafikverket utbildar nya förarprövare för glatta livet men ändå är kön oändligt lång särskilt i storstäderna.

Systemet är utformat så att man har tre försök på sig för att ha ”prioritering” men vid varje provtillfälle som underkänns rasar dina möjligheter att finna ett nytt prov. När du underkänts för 2:a eller 3:e gången kan du få vänta flera månader på en ledig uppkörningstid och du kommer garanterat att behöva göra om ditt teoriprov.

En del får vänta till i slutet på detta år innan de får göra ett omprov, ovärt?!

Tips!

Fråga dig själv:

- Är jag redo?

Att vara redo är en känsla som är svårdefinierad, det är en känsla att man har koll. Såklart kan man vara osäker men du ska känna att du kan lösa saker själv.

- Är jag osäker på något?

Det är klart att man kan känna osäkerhet men om din trafikskola bedömmer dig som redo för ett prov då har du fått en bekräftelse på något som man själv kanske kan känna en oro för vad - det - är. Ibland kan den bekräftelsen vara nyckeln till att man förstår själv vad det handlar om.

- Är jag självständig?

Du ska kunna lösa saker utan att behöva fråga, självklart ska du inte kunna alla vägar i världen men du ska kunna lösa problem efter resans gång. Tänk på att om prövaren kan ingripa såväl verbalt som fysiskt och det innebär ett underkännande.

- Våga förbättra!

Om man ofta blir tillrättavisad av sin lärare eller handledare eller att de har åsikter kring beslut eller tillvägagångsätt, ta en funderare. Din lärare vill att du ska handla tidigare eller tänka bredare. Fråga varför de säger som de gör istället för att avvisa och säga att de har fel.

- Var kritisk!

Hur tänkte jag där, kunde det bli farligt? Påpekade din lärare/handledare något kring ett visst beslut och varför? Börja aldrig argumentera med en prövare om vem som har rätt - deras beslut går inte att överklaga men hamna aldrig där. Du ska veta vad som är lämpligt eller olämpligt.

- Be din trafikskola testa dig som ett prov!

Träna på skarpa lägen, be trafikskolan agera prövare, träna på att småprata/vara tyst. Vad händer om jag har musik på, blir det bättre eller sämre? Vad händer om fläkten går på högsta hastigheten, ändras mitt beteende? Detta är ett ypperliggt sätt att använda skolans breda kunskap för att felsöka saker o ting.

- Gör så gott du kan!

Man kan inte göra mer, spela inte tuff på ett prov eller kör inte som om du haft körkort i 10 år. De vill se någon som kan köra utifrån dina förutsättningar enligt reglerna. Tänk defensivt och planera långt fram så kommer allt gå som du tänkt det.

Varmt lycka till och var inte rädd o fråga oss=)

Alla inlägg
×

Nästan klar...

Vi har precis skickat ett mejl till dig. Klicka på länken i e-postmeddelandet för att bekräfta din prenumeration!

OK