•  Silverdal Trafikskola med specialkompetens NPF

  Din personliga trafikutbildare i Sollentuna

  ☀️Nyheter☀️

 • Vad tycker andra om oss?

 • Förberedelser

  Körkort AM/Moped kl I & II?

  När kan jag ansöka om tillstånd?

  Du behöver inneha åldern 14 år och 6 månader.

  När kan jag påbörja min AM utbildning?

  Du behöver ha fyllt 14 år och 9 månader för att få påbörja din mopedutbildning och inneha ett giltigt övningskörningstillstånd för AM. Om tillståndet saknas o inte inkommer i tid så kommer du att debiteras extra för lektioner utöver kursavgiften.

   

  1. Teorikurs

  Teoriutbildningen för moped är väldigt intensiv.
  Därför är det viktigt att du studerar på egen hand.

  Mopedkursen börjar med 2 teoriblock under en heldag på trafikskolan i helklass, det är bra om ni hunnit läsa logga in och svara på instuderingsfrågorna samt svara på era förkunskaper.

   

  Teoriutbildningen består av:

  - Teorikurs inkl digitala övningsfrågor i appen
  - Grundläggande teori.
  - Genomgång av mopeden.
  - Diskussioner m.m.

  2. Manöverbana
  Efter teorikursen är nästa steg att köra på bana, en så kallad manöverbana. Du har en lektion tillsammans med andra mopedelever i grupp. På banan får du tid att känna hur det känns att köra moped och få en bättre inblick i hur den fungerar och känns. Det kommer vara olika övningar för att du ska lära dig hur mopeden beter sig vid t.ex. inbromsning och svängar. Har du en egen hjälm får du gärna ta med och använda den här, annars har vi att låna ut.

   

  Detta moment är endast obligatoriskt för klass I, men vi rekommenderar klass II elever att lägga till denna, för att få känna på och testa mopeden och kunna inhämta lite tips från läraren innan ni kör ut själva.

  3.Körning i Trafik + Uppkörning
  För klass I kommer sen en körning i trafik, den kör du tillsammans med en annan elev. Under din körlektion så får du dels köra själv, tillsammans med läraren och en till elev som kör bakom dig, för att uppleva hur det är att köra i vardagliga situationer. Läraren kommer kunna prata med dig via radio i hjälmarna. Du kommer även få sitta med läraren när den andra eleven kör och ta del av instruktioner.

  Ni kommer gå igenom, bland annat, väjningsreglerna, placering och hur du ska hantera skymda korsningar och andra riskfyllda situationer. Mopeden är ett utmärkt stadsfordon, men som mopedist är du väldigt oskyddad och syns dessutom ganska dåligt. Det är därför av yttersta vikt att du kan manövrera mopeden rätt, läsa av trafiken och förstå det du läst och hört av teorin.

  4. Teoriprov

   

  För att bli helt klar med ditt körkort ska du efter genomförd AM kurs på Silverdal Trafikskola skriva ett teoretiskt prov. För att få skriva teoriprovet ska du vara 15 år fyllda.

   

  " Om du vill så kan vi boka teoriprov åt dig"

   

  Teoriprovet innehåller frågor som berör den teori du gjorde på trafikskolan och påminner om de frågor som du redan studerat men som kan skilja sig en del. Tänk på att det är propositionerna som styr svaren. Tänk även på att utnyttja möjligheterna att kunna lyssna på frågor o svaren om du känner dig stressad. Hörlurarna ger dessutom dig ett fenomenalt sätt låsa ute yttre ljud och du kan koncentrera dig på att svara rätt.

   

  För att bli godkänd på utbildningen av Silverdal Trafikskola ska du:
  1. Du ska ha blivit godkänd på instuderingsfrågorna på körkort.nu och gått in och gjort 1 sluttest
  2. Uppnått kraven för körning på banan med dess olika moment och kan tillämpa den balansen och koordinationen i trafiken.
  3. Uppnå kraven för körning i trafik genom att förutse faror följa lagar och regler.
  Om du inte uppvisar detta på trafiklektionen, kan du behöva komplettera med fler körlektioner för att uppnå målet och de lektionerna tillkommer utöver kursens avgift.

   

 • FAQ

  De vanligaste frågorna & svaren.
 • Körkortsguiden

  Gäller samtliga körkortsklasser

  1. Förberedelser

  Innan ni kan börja övningsköra måste du som blivande körkortstagare ha ett giltigt körkortstillstånd .

  För att övningsköra hos en trafikskola behövs endast körkortstillståndet men om du tänker övningsköra privat med en förälder eller en bekant behöver både elev och handledare gå en sk. introduktionsutbildning eller mer allmänt kallat en handledarutbildning.

   

  2. Körkortstillstånd

  Eleverna ansöker om sitt körkortstillstånd hos Transportstyrelsen. Ansökan är tvådelad – en hälsodeklaration och en synundersökning. Hälsodeklarationen går att fylla i direkt på hemsidan och är kostnadsfri.

  Länk till ansökan har ni här.

  För att körkortstillståndet ska prövas hos Transportstyrelsen måste även en synundersökning göras hos en optiker. Synintyget ber du sedan optikern skicka elektroniskt till Transportstyrelsen. Synundersökning kostar ca. 150 kr.

   

  3.Handledare

  Du som handledare måste göra en specifik ansökan om handledarskap per varje elev du har tänkt övningsköra med. Varje ansökan kopplas ihop på ditt och elevens personnummer.

  E-tjänst för denna ansökning/ihopkoppling hittar du här. Följ instruktionerna och fyll i uppgifterna och en ansökan kommer att skickas till Transportstyrelsen. Ansökan är kostnadsfri och Transportstyrelsens beslut skickas sedan till din folkbokföringsadress.

  Observera att handledarskapet ej kan godkännas om du som handledare eller din elev saknar godkänd introduktionsutbildning (handledarutbildning).

   

  4. Köra med oss på Silverdal Trafikskola

  Vi kan erbjuda dig en komplett utbildning med allt du behöver för att kunna ta ditt körkort. Det enda krav vi, och alla andra trafikskolor, ställer på dig som elev är att du har ett giltigt körkortstillstånd (krävs för all övningskörning – privat som på skola). Körkortstillstånd ansöker du om hos Transportstyrelsen och länk till ansökan har du här. Glöm inte att gå till en optiker och göra den kompletterande synundersökningen. Synintyget ber du optikern skicka elektroniskt till Transportstyrelsen.

   

 • E-handel

 • Kolla in oss i sociala medier

  Senaste nytt:

 • CSN-> Låna upp till 15.000kr till körkortet

  Nu har du chansen att påbörja ditt körkort hos oss, något som kan leda dig till jobb.

  För dig som är arbetslös.

  Du får lättare jobb med körkort.

  Du som är arbetslös och uppfyller vissa villkor kan få låna pengar från CSN för att kunna ta B-körkort. Med ett körkort är det oftast lättare att få ett jobb. Här hittar du information om belopp, villkor och hur du ansöker om lånet. Beslut om körkortslån förlängs på grund av coronapandemin Regeringen har beslutat att från och med den 15 juli 2020 förlänga giltighetstiden för de beslut om körkortslån som tagits mellan den 1 april och 31 december 2019. Giltighetstiden förlängs från 1 till 2 år. CSN har informerat de kunder som berörs via sms eller e-post. Läs mer under rubriken   Förlängda beslut på grund av coronapandemin.
  broken image

  Villkor för körkortslån

  Olika krav beroende på din ålder.

  - Du får inte ha ett svenskt B-körkort sedan tidigare

  - Du ska ha fyllt 18 år och vara under 48 å

  - Du måste vara arbetslös och anmäld som arbets­sökande hos arbets­förmedlingen

  - Som arbetslös räknas du även om du till exempel deltar i ett arbetsmarknadspolitiskt program eller om du har en etableringsplan. Kravet på arbetslöshet är olika beroende på din ålder. Läs mer om det längre ner

  - Trafikskolan måste ha tillstånd av Transportstyrelsen att driva trafikskola

  - Trafikskolan behöver ha ett avtal med CSN

  - På Transportstyrelsens webbplats kan du se vilka företag som har tillstånd att driva trafikskola.

   

  Sök företag med tillstånd att driva trafikskola på Transportstyrelsens webbplats

 • Priser

  Vi kör endast automatväxlade bilar & mopeder

  AM Moped

  1x80min bana/trafik 1.300:-

  AM kurs Intensiv dag 6.295:-

  AM kurs Intensiv helg 7.295:-
   

  Kurser

  Handledarkurs 495:-

  Riskettan 695:-

  Risktvåan vardag 2.295:-

  Risktvåan Helg 2595:-

  Teorikurs 1895:-

   

  Litteratur:

  Trafikens Grunder 495:-

  Lättlästa körboken 475:-

  Handledarboken: 195:-

  Digitala frågor 500:-

  AM boken+häfte 395:-

  AM frågor digitalt 495:-

   

  Övrigt:

  Hjälmhuva 75:-

  B Bil

  1x80min 1.300:-

  Jämförelse 975 kr/tim

   

  Körpaket:

  3x80min Ineo 3.695:-

  5x80min Notio 5.995:-

  10x80min Solidus 11.795:-
   

  Utbildningspaket:

  Silverdal Start 7.495:

  Lilla Intensiven 15.995:-

  Stora Intensiven 26.995:-

  Grand Final fr 13995*

  *Inskriven elev

   

  Uppkörning:

  Sollentuna/Järfälla 2.495:-

  Norrtälje 3.495:-

   

  Övrigt:

  Screening 2.595

  Individuell teori 80min 1.300:-

 • Öppettider & körtider

  - OBS -

  Receptionen har fortfarande avvikande besökstider p.g.a. personalbrist. För att komma i kontakt med oss är det bästa att först skicka ett mail till oss på info@silverdaltrafikskola.se eller chatt här på hemsidan.

  Receptionen

  Receptionens telefontider är Tisdag till Torsdag, vi kan inte alltid svara pga personalbrist men det går utmärkt att maila oss eller gå ut på vår hemsida.

   

  Ni når oss på 08-122 080 58 och mail info@silverdaltrafikskola.se svarar vi dygnet runt. Du kan även chatta med oss via vår hemsida http://www.silverdaltrafikskola.se/

  Körtider

  Starttider för körlektioner:
   
  07.30 - 08.50
  09.00 - 10.20
  10.30 - 11.50
  12.40 - 14.00
  14.10 - 15.30
  15.40 - 17.00

   

  Lunch stängt 11.50 - 12.40

   

  Lördag & Söndag

  Stängt

   

 • Kontakta oss

  Vi finns för dig

  Silverdal Trafikskola
  Krögers Promenad 3
  191 37 Sollentuna
  Körtider: Mån - Fre 07.30-17.00
  Besök/tel: Tisd-Tors 15.00-18.00
  +46 08 122 080 58
 • 1
  Gäller Privat & trafikskola.

  Du som ska övningsköra behöver först ansöka om ett körkortstillstånd för den behörighet(B,AM) tänkt ta körkort för.

  Besök sedan en optiker o gör en synundersökning. Du som har glasögon måste ange detta och även bära dessa när du övningskör.

  Optikern brukar kunna skicka in resultatet via nätet vilket kan påskynda hela processen.

   

  Klicka här för ansökan om körkortstillstånd.

  2
  Anmäl er till handledarkurs Privat

  Anmäl er till handledarkurs, detta är ett obligatoriskt moment för att få övningsköra privat med behörigheten B(Bil). Om ni inte har gått någon kurs så kan ni boka in er här.

  När ni genomfört handledarkursen så skickar vi in att ni deltagit i kursen, görs direkt efter eller senast dagen efter.

   

   

   

  Klicka här för att boka in er till handledarkurs.

  3
  Vänta till ni får hem tillståndet
  Gäller Privat & trafikskola

  Det tar cirka 2 veckor innan ni får ert handledartillstånd. Om ni har en så kallad ”digital brevlåda” så kan adet göra processen enklare och snabbare.

  4
  Skriv in er hos oss
  Gäller Privat & trafikskola

  Vi använder oss av STR´s lösning Elevcentralen som är en komplett applikation med en perfekt helhetslösning där ni kan plugga teori, möta andra som tar körkort, boka lektioner om ni vill samt hålla koll på var ni ligger i utbildningen samt vilken Ni kan ladda ner appen på Appstore eller Google play och testa.

  Körkort nu med Elevcentralen är ett samlingsnamn för STR:s digitala utbildningsmaterial.

  Klicka här för att se en film om Elevcentralen=)

   

 • broken image

  Testa dina kunskaper

  Har du koll på dina kunskaper i alla vägmärken?

  broken image

  Min kompis känner någon som lär ut att köra bil...

  Därför ska du välja en skola som du vet att du kan lita på...

 • Vi är väldigt lika men alla behöver olika hjälp

  Silverdal Trafikskola❤️dig med NPF

  Du kan komma med existerande utredning eller så hjälper vi dig att få mer stöd i din undervisning och anpassa den så att den passar dig. Vi kan även göra ett s.k. läs och skrivtest för dig som tror dig kunna platsa inom gruppen NPF, inlärningssvårigheter eller dyslexi. Notera att det fungerar som ett komplement i din utbildning men att du får möjlighet att ansöka om förlängd tid alternativt ett muntligt prov hos trafikverket. Om du redan har en utredning så behövs inget läs och skrivtest.

  Med eller utan utredning❤️

  Här kan du vara dig själv utan att behöva "passa in". Vi hjälper dig att bygga din körutbildning och utbildar för att underlätta och kräver inte att du ska följa våra kriterier mer än att du ska vara redo vid ett prov. Vi bedömer gemensamt och med dig istället för emot dig. Vi delar gärna med oss för dig som kommer övningsköra privat med en egen handledare.

  "Inget ❤️ mellan stolarna"

  Vi tycker att alla som kan och vill ska få ta del av ett körkort, alltså INGEN ska behöva falla mellan STOLARNA för att du är dig själv. Ingen är skräddarsydd efter en norm utan behöver individuella anpassningar för att det ska fungera och tycka om det man gör. Många faller tyvärr mellan stolarna men vårt mål är att inget ska missas.

  Silverdal❤️Attention

  Vi har tillsammans över 15 års erfarenhet att arbeta med människor som behöver speciell anpassning, detta gör oss till experter inom området NPF och körkort. Vi arbetar lågaffektivt med alla våra elever och hyser en stor respekt för dina behov och anpassar utbildningen efter dig.

  Vi är med i Attention och även utbildade genom dem för att vara uppdaterade för att vår personal ska kunna möta alla elever oavsett problematik.

  Silverdal❤️Personlighet

  Du som redan har en utbildning eller som har en son eller dotter där ni misstänker att hen behöver speciell anpassning så hjälper vi dig. ADHD är bara en personlighetstyp och ingen diagnos och vi är vana med alla människor, vi är tacksamma för att du hittat hit. Vi har ett brett kontaktnät med andra inom NPF och vill du så vidarförnedlar vi allt vi kan till dig?

  Silverdal❤️Automat

  Vi älskar när saker fungerar och när vi kan göra det enkelt för dig för att få ditt körkort. Vi har därför tagit fasta på att utbilda dig smidigt på automatbil i första hand för att du ska bli en säker förare.

   

  Du är du så långt du vill

  Välkommen hem här får du vara dig själv. Vi bygger upp en hållbar planering för dig. Du är hela tiden med och tycker till. Vi arbetar coachande med målet om oavsett vilken svårighet du har så ska vi kunna hjälpa dig att nå ditt mål.Vi delar gladeligen med oss av vår kompetens och erfarenhet om du vill ha vägledning och öva privat. Vi har gedigen utbildning för att på olika sätt hjälpa dig närmare ett körkortet kanske den rakaste vägen där skolan vinner minst och eleven mest eftersom manövreringsmomentet för att köra bilen framåt blir till ett minne blott. Med automatbil kommer du snabbare ut i trafiken och börjar arbeta med avsökning och riskbedömning som egentligen är körkortets nyckel för utan att se och kunna bedöma risker blir situationen farlig. Vi har alltför många gånger sett förare i provsituationer som inte riktigt fått dig sista pusselbiten för att det växlingen ska sitta lika självklart som att du äter soppa med sked och inte med gaffeln.

 • Rädslor, prestationskrav eller oro?

  Vi har en stor efarenhet av arbete med människor som upplever rädslor kopplat till att antingen köra bil eller att lära sig att köra.

  broken image

  Oro & Rädslor

  Inget är konstigt för oss, vi förstår.

  Att känna oro eller rädsla inför något man kanske tycker är jobbigt eller obehagligt är mycket vanligt och vi har hjälpt många att bli tryggare inför sitt besök hos oss. Vi är vana med att träffa samt behandla rädsla/nervositet och ångest och personer som skjutit på att våga sig ut i trafiken under en längre tid.
  Hos Silverdal Trafikskola får du ett tryggt, personligt och professionellt bemötande.

  broken image

  Undvik att undvika

  Vi följer dig genom hela utbildningen.

  Det är idag väldigt vanligt att människor känner rädsla och oro inför att köra bil eller moped. Detta är en av de främsta orsaken till att man undviker att besöka en trafikskola vilket i sin tur kan leda till större problem med oron som till slut blir till en vånda och som resulterar i ett undvikande. Det är väldigt vanligt om man blivit skrämd eller varit med om en olycka.

  broken image

  Känslomässig intelligens

  Ditt ord är vårt ord.

  Med samtal i en lugn och hemtrevlig miljö hjälper vi dig att bli trygg så att du kan omvärdera rädslor, tankar och funderingar. Alla utbildningar genomförs helt på dina villkor. Tillsammans pratar vi om vad du behöver för att våga eller orka fortsätta hela vägen fram till körkortet. Först när du är redo går vi vidare.

  broken image

  Målbild i lugn tillvaro når vi fram

  Stress & bilkörning=Nej!

  Sakta men säkert bygger vi upp en ömsesidig tillit som gör att vi kan hjälpa dig genom utbildningen. Tillsammans sätter vi upp mål för hur du vill att din utbildning ska fungera i ditt liv. Berätta gärna för oss om du känner dig orolig så vi kan hjälpa dig på bästa sätt. Hur önskar du att det är - fundera gärna till din första kontakt.

 • Länkar

  Vi delar gladeligen med oss till dig för att du ska kunna klara av det själv.

  broken image

  Teori och praktik

  Teori+praktik=sant!

  Ingen kan ta körkort utan att plugga teori. För många är detta det man har mest ångest för men som de flesta tycker är kul om man får rätt hjälp och hittar sitt sätt. Du som har en existerande utredning kan ansöka som förlängd tid med upp till 20% eller göra ett s.k. muntligt prov.

  broken image

  Lyssna o lär

  Att använda det som är gratis

  Gå ut på Spotify och sök på Podden körkortsljudboken som producerats av Gabriels Trafikskola, inläst av Oscar som som förklarar på ett tydligt och enkelt sätt. Ni kan även gå ut på www.körkortssidan.se och lyssna på podden där.

   

   

  Klicka här för att komma till körkortsljudboken via Spotify

  broken image

  Smart App

  Mindly - skapa struktur

  Mindly kommer att hjälpa dig med att hitta struktur när du pluggar. Med Mindly kan du strukturera upp dina studier eller saker visuellt. Vi älskar Mindly för det ger oss möjlighet att strukturera upp saker så att de känns mindre och bildar en lättöverskådlig karta.

   

  Klicka här för IOS

  Klicka här för Google Play

   

  broken image

  Youtube - flera källor

  Sunne ligger i Värmland

  I Sunne har man tagit fasta på att skapa pedagogiskt material i form av filmklipp. På Youtube finner du Sunne Trafikskola, ett fenomenalt pedagogiskt alternativ till text. Gå ut och kika nu på en gång!

   

  Klicka här för att se på Sunne Trafikskolas klipp.

  broken image

  Karolinska Instuitutet

  Forskning om Adhd

  Här kan du kika lite på forskning inom NPF och lite historik och de olika framsteg man gjort. Viktigt att understryka som framstående forskare gärna belyser, genetiken styr och allas diagnos ter sig olika. Vi är begynnelsen men forskningen går fort.

   

  Klicka här för att ta del av forskning inom NPF

Alla inlägg
×